• Zonnepanelen BTW

BTW teruggave zonnepanelen

Door een uitspraak van het Europese hof is het mogelijk om de BTW op zonnepanelen terug te vragen. Er is echter wel een drempel, u dient zich in te schrijven bij de Belastingdienst als ondernemer. Het inschrijven als ondernemer kunt u natuurlijk ook zelf doen. Wel komen hier een aantal verplichtingen bij kijken zoals 4 keer per jaar BTW aangifte doen.

Wij bieden de oplossing om veel tijd en ongemak te besparen. Wij zullen de administratieve plichten van u overnemen.

Hoeveel BTW kan ik op mijn zonnepanelensysteem terugkrijgen?

Dat hangt natuurlijk af van uw persoonlijke situatie, maar zoals u in onderstaand voorbeeld ziet, kan dit behoorlijk oplopen:

 Aanschaf  € 5.000  21% BTW  €   868
 Installatie  € 1.000  6% BTW  €   173
 Totaal  € 6.000  Totaal BTW  € 1.041

Uw terug te vragen bedrag is dan: €1.041 of bijna 17% van uw investering

(Dit bedrag is een indicatie en kan nog worden beïnvloed door het te bepalen forfait en andere gemaakte kosten)

Snel BTW terugvragen

Wat doen wij allemaal voor u:

  1. Als eerste zullen wij u aanmelden bij de belastingdienst als ondernemer. Zij vullen de hiervoor benodigde formulieren in en versturen deze naar de belastingdienst. Ook vangen zij alle correspondentie met de belastingdienst betreffende de BTW aanvraag voor u op.
  2. Hierna verzorgen wij de BTW aangifte, we vullen deze in met de inkomsten en uitgaven die u als ondernemer kunt opvoeren en dienen deze in bij de belastingdienst.
  3. Als laatste vragen zij ontheffing voor u aan voor de BTW aangifte in de toekomst en zorgen er op deze manier voor dat u geen aangifte meer hoeft te doen.

Indien achteraf blijkt dat u geen recht hebt op BTW teruggave, dan boeken wij het bedrag gewoon terug. Zo heeft u geen enkel risico. Voor onze dienstverlening vragen wij een vaste vergoeding van € 149,95 excl. BTW. Als zowel de installatie als de dienstverlening in het zelfde jaar valt, vragen wij ook de betaalde BTW van € 31,49 over de dienstverlening terug van de Belastingdienst.

Aanvragen

Voordat wij voor u aan de slag kunnen gaan hebben wij een aantal gegevens van u nodig. Wij proberen zoveel mogelijk digitaal te werken en willen u vragen om onderstaande formulier zo compleet mogelijk in te vullen. Er is aan het eind van het formulier een mogelijkheid om documenten bij te voegen. Wij hebben de volgende documenten van u nodig:

  • Kopie geldig identiteitsbewijs (Paspoort, rijbewijs of ID kaart)
  • Bankafschrift met de afschrijving van de factuur voor de zonnepanelen
  • Kopie van de aanschaffactuur van de zonnepanelen.

U kunt de documenten het beste inscannen en hierna aan het formulier toevoegen. Mocht u de documenten liever opsturen is dit ook mogelijk, kijk voor onze adres gegevens op onze contactpagina. Als laatste is er de mogelijkheid om met uw digitale camera een foto te maken en deze bij het formulier toe te voegen.

Zonnepanelen BTW aanvraagformulier:

Corrigeer hieronder en probeer het nog een keer,
De tijdelijke map voor het bijlageveld is niet beschrijfbaar.
Uw Naam:
Uw adres:
 
Uw geboortedatum en plaats:
 
Extra gegevens:
Uw bankgegevens:
 
Gegevens zonnestroom installatie:
KWh
KWh

Acceptable file types: doc,docx,pdf,txt,gif,jpg,jpeg,png.
Maximum file size: 5mb.  • BTW Weg ermee!